Nathan en Lavezzi Rutjes maken een kinderboek

14 maart 2023

Avontuur, mysterie en humor in De Lavezzi mysteries

Oud-profvoetballer Nathan Rutjes en zijn zoon Lavezzi (bekend van televisieprogramma’s als ‘Mollenstreken’ en ‘De Matties’ (NPO/Zapp) lanceren eind juni hun allereerste kinderboek getiteld ‘De Lavezzi mysteries – Het verdwenen meesterwerk’. Het boek is het eerste deel van een gloednieuwe kinderboekenserie waarin beroemdheden uit de sport, wetenschap of geschiedenis de hulp inroepen van Lavezzi Rutjes om een spannend mysterie op te lossen.

In dit eerste deel reis je mee door de tijd naar de wereld van Leonardo da Vinci en los je samen met Lavezzi het raadsel van het verdwenen meesterwerk op. Lavezzi is lekker aan het voetballen als er ineens een wonderlijke machine uit de lucht komt zeilen. De wereldberoemde Leonardo da Vinci stapt uit, die een heel bijzonder schilderij kwijt is: de Mona Lisa. Als iemand hem kan helpen, dan is het Lavezzi wel! Samen maken ze een bijzondere reis door Italië en komen ze steeds dichter bij de oplossing.

Het boek is volledig in kleur geïllustreerd door Lisanne Termoshuizen en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Vanaf 27 juni 2023 is Het verdwenen meesterwerk overal verkrijgbaar!